Project Rubya

Rubya Hospital Tanzania
Rubya Hospital Tanzania

WATERPROJECT IN TANZANIA

Met de opbrengst van deze Lotary ondersteunt RC Oldebroek-Elburg samen met contactclub RC Bad Oeynhausen-Minden in Duitsland o.a. een afvalwaterproject in Rubya. Een van onze leden heeft in het Rubya ziekenhuis jarenlang gewerkt als arts en komt er nog elk jaar.

RUBYA HOSPITAL  ligt in het noordwesten van Tanzania op de westelijke oever van het beroemde Victoriameer. Het ziekenhuis bestaat bijna 60 jaar met inmiddels 162 bedden. Het heeft een in het land zeer bekende opleiding voor verpleegkundigen, recent ook een voor laboratoriumpersoneel en voor clinical officers. Er is een goede watervoorziening via een diepe bore hole, maar een sterk verouderd systeem voor afvalwaterzuivering dat veel hygiënische problemen geeft en milieutechnisch afgekeurd is.

Het doel is om de oude lekkende septic tanks te vervangen door nieuwe. In de rotsachtige bodem moeten eerst grotere bekkens worden uitgegraven en dan nieuwe tanks worden opgebouwd. Het gehele project wordt door lokale mensen uitgevoerd.

Met de opbrengst van de Lotary, waarvan de trekking in januari 2017 zal plaatsvinden, zal dit project worden ondersteunt en vanaf 13 oktober 2016 zal een delegatie van de twee clubs een bezoek brengen aan het project.

Waterproject Rubya
Waterproject Rubya